Natuurlijk Bewegen Referenties

Interview onder leerkrachten


Interview
200 leerkrachten

Laika Cortenbach

Al jaren loop ik door de school en zie ik kinderen die gebaat zouden zijn bij meer beweging. Kinderen die de behoefte hebben om buiten te zijn, kinderen die moeite hebben om hun lichaam te beheersen, kinderen die leren door fysiek meer in actie te zijn, samen actief te zijn. Het werd steeds vaker een onderwerp van gesprek wanneer ik met collega's over kinderen en onderwijs aan het praten was. Wat heeft dit kind nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen?Ruim een jaar geleden kwam ik in contact met Paul van de Weerden en Teun Custers. Al tijdens het eerste gesprek bleek dat we een gezamenlijke constatering hadden vanuit een verschillend perspectief. Namelijk behoefte aan meer beweging bij kinderen voor een goede ontwikkeling. Door samen te werken vanuit de verschillende expertises zijn mijn collega's met de kinderen aan de slag gegaan. Elke dag naar buiten en bewegen. Vanzelfsprekend in de natuurlijke omgeving: Natuurlijk Bewegen. De positieve effecten daarvan zijn fantastisch en overtuigend. Natuurlijk bewegen werkt ondersteunend voor elk kind! Daar word ik heel blij van.


Directrice
OBS de Ranonkel

Raymond van Wetten

We zijn gestart met Natuurlijk Bewegen op het Toverkruid omdat we het heel belangrijk vinden dat kinderen voldoende (goed) bewegen. Het grote voordeel van deze manier van bewegen is dat het altijd op alle plekken uitgevoerd kan worden. De leerkracht bepaalt het ideale moment voor zijn/haar groep om buiten te gaan bewegen.Komend schooljaar gaan we met verschillende groepen het hele traject opstarten. Na verloop van tijd kunnen we dan de effecten van het dagelijks bewegen in beeld brengen. We willen op termijn het Natuurlijk Bewegen binnen alle klassen hebben geïntegreerd.


Directeur
Obs het Toverkruid

Leerkrachten over Natuurlijk Bewegen

Enkele leerkrachten met hun bevindingen over Natuurlijk Bewegen
Leerkrachten
Obs de Ranonkel

Ouders over Natuurlijk Bewegen

In de onderstaande video geven ouders hun mening over Natuurlijk Bewegen


Ouders van leerlingen
OBS de Ranonkel

Wethouder enthousiast over Natuurlijk Bewegen

Elke dag een half uur 'Natuurlijk Bewegen' wat een mooi project op BS de Ranonkel. En wat mooi dat kinderen zelf aangeven dat ze fitter, gezonder en leniger zijn en daarna weer beter in de klas kunnen werken. Complimenten aan alle partijen. Dat is nog eens werken aan vitaliteit, eigen kracht, samen sterk en gewoon doen. Top!


Theo Maas
Wethouder van Onderwijs te Someren

Leerlingen over Natuurlijk Bewegen

Leerlingen over hoe zij Natuurlijk Bewegen ervaren: 
Leerlingen
OBS de Ranonkel